FEAL i ove godine podržao stručni skup u Rovinju, gdje se okupilo više od 400 arhitekata

Druge godine zaredom Hrvatska komora arhitekata organizirala je trodnevni stručni skup Dani arhitekata 2.0 koji se održao od 3. do 5. svibnja 2018. godine u hotelu Lone u Rovinju.

Glavna tema ove godine je bila “Oblikovanje obrazovanja: arhitektura, edukacija i komunikacija”.

Govorilo se o visokoškolskom obrazovanju arhitekata koje je u 21. stoljeću suočeno s novim globalnim poslovnim i tehnološkim okruženjem, o arhitektima kao poduzetnicima te izazovima koji su pred njih stavljeni.

 

Temu oblikovanja obrazovanja arhitekata otvorili su akademik Nikola Bašić i renomirani riječki arhitekt Idis Turato. Program je obuhvatio i najnovije informacije iz područja zakonodavstva i poslovne prakse arhitekata.

 

Predavanja su se odvijala paralelno u nekoliko dvorana, a sastojala su se od prezentacija, okruglih stolova te edukacija.

 

Trodnevni stručni skup Dani arhitekata 2.0 organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljsva i prostornog uređenja RH, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, grada Rovinja, Istarske županije, dok je generalni sponzor i ove godine bila tvrtka FEAL.

 

Dojmljivu prezentaciju ispred tvrtke FEAL imao je gospodine Tilman Kuhn koji je govorio o pročeljima i solarnim modulima.

 

Namjera organizatora je da Dani arhitekata postanu ključno mjesto gdje će se jednom godišnje prezentirati i raspravljati značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i Europskoj Uniji poput zakonske regulative, djelatnosti arhitekata u budućnosti, prostornog planiranja i urbanizma te poduzetništva u arhitekturi.