FEAL na GALP konferenciji

Od 3. do 7. studenog u Zagrebu je održana četvrta po redu konferencija o Vitkoj i zelenoj proizvodnji. Konferenciju je organizirala Lean Inicijativa Hrvatske pod vodstvom dvojice uglednih profesora iz Zagreba i Splita, profesora Nedeljka Štefanića i profesora Ivice Veže.

Konferencija o Vitkoj i zelenoj proizvodnji i uslugama jedina je takva konferencija na području Republike Hrvatske i naše regije. Ova konferencija poticajni je faktor svim poduzećima da krenu s implementacijom Lean i green principa, kako bi na taj način povećala svoju konkurentsku prednost na zahtjevnom tržištu Europske unije, gdje se ovi princpi već godinama podrazumijevaju.

Ove godine partner konferencije bilo je naše poduzeće, a u sklopu konferencije mogli smo slušati zanimljiva predavanja od strane svjetskih stručnjaka i konzultanata iz područja Lean menadžmenta. Također, u sklopu konferencije upriličen je posjet tvornicama Dalekovod Proizvodnja i Teh Cut, kako bi se na terenu dobio uvid kako su ova dva poduzeća implementirali lean principe u svojoj proizvodnji.

Zadnji dan konferencije održana su brojna predavanja, a najzanimljivije je bilo tijekom izlaganja poduzeća koja uvode lean principe u svoje poslovanje. Među predavačima bili su i predstavnici našeg poduzeća, a s oduševljenjem smo prezentirali naš dosadašnji rad. Na samom kraju uručeni su certifikati poduzećima koji su uspješno implementirali Lean sustav, među kojima je zasluženo i naše poduzeće koje uspješno implementira lean principe već godinu dana. Certifikat vrijedi dvije godine, a poslužit će za daljnje unaprjeđenje poslovanja našeg poduzeća.

Ovom prilikom cjelokupni Green & Lean tim FEAL-a želi se posebno zahvaliti prof.dr.sc. Nedeljku Štefaniću, prof.dr.sc.Ivici Veži, dr.sc.Nikoli Gjeldumu te Marku Mladineu na nesebičnoj pomoći i strpljenju prilikom šetomjesečne edukacije i provedbe Lean sustava.