FEAL u pogon pustio novu tehnološku cjelinu vrijednu 15 milijuna eura

Širokobriješka tvrtka FEAL u rad je pustila novu tehnološku cjelinu sastavljenu iz preše 3500 tona, linije za bojanje profila i automatsko pakiranje te novoizgrađena linija za strojnu obradu aluminijskih profila.

Kompletna investicija vrijedna je 15 milijuna eura, a realizirana je uz pomoć komercijalnih banaka. Ovom tehnologijom napravljen je generacijski razvojni iskorak gdje će posao naći novi djelatnici različitih specijalnosti, a inženjerima iz regije stvoren je veliki stručni izazov.

Veliki pothvat bio je svakako izgradnja 19 000 metara kvadratnih proizvodnih hala u koje je smještena kompletna tehnolgija. U realizaciji ovog projekta imali smo podršku i korektnu suradnju općinskih vlasti (Široki Brijeg), jer smo većinu hala gradili na urbanističkim planom predviđenoj zoni investiranja, tako da danas otvaramo i novu industrijsku (gospodarsku) zonu Trn.

Preše ovolike snage su rijetke na prostorima Europe, a potražnja za profilima većih dimenzija svakodnevno raste, kako u građevinskom, tako i u industrijskom sektoru. Oprema je temeljena na zahtjevima naših strateških kupaca kao Schmitz Cargobull, Bombardier i Siemens.

U građevinskome programu koji pokriva najznačajniji dio prodaje kupcima će se moći isporučivati profili za statički najzahtjevnije građevinske projekte. Novi projekt udvostručuje proizvodnju sa dosadašnjih 25.000 na oko 45.000 tona godišnje.