Lean Managment seminar

Fakultet strojarstva i računarstva iz Mostara, poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega, s Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH i INTERA Tehnološki park iz Mostara organiziraju seminar na temu Lean Managment

Tvrtke svih veličina i oblika, od industrijskih giganata, preko srednjih i malih tvrtki do mikro tvrtki, danas se suočavaju sa mnogobrojnim izazovima vlastitog opstanka. U vrlo teškom vremenu recesije i financijske krize uobičajena reakcija je smanjenje troškova na bilo koji način, radi čega se rukovodstva tvrtki najčešće ne odlučuju za nove programe unapređenja ili ubrzavanje programa koji se nalaze u realizaciji. Međutim, vrijeme krize je često najbolji trenutak za početak unapređenja primjenom koncepta Lean.

Primjenom LEAN koncepta poduzeća mogu postići :

• Povećanje produktivnosti

• Smanjenje troškova

• Poboljšanje organizacije rada

• Poboljšanje kvalitete i zadovoljstva   kupaca

• Smanjenje zaliha

• Skraćivanje proizvodnog ciklusa

bez značajnih ulagnja i investiranja u tehnologiju. U okviru seminara učesnici će biti upoznati sa načinom primjene LEAN koncepta kao i o iskustvima u implementaciji LEAN-a u hrvatskim i njemačkim poduzećima.

Pored ovih sadržaja u okviru seminara će biti predstavljen njemački institut Fraunhofer-IPA iz Stuttgarta kao i način njihove suradnje sa privredom i fakultetima.  U vrijeme pauze učesnici seminara će imati prigodu obići i upoznati pogone poduzeća FEAL d.o.o.

Predavači na seminaru su predstavnici njemačkog instituta Fraunhofer IPA – Stuttgart,  profesori sa sveučilišta iz Zagreba, Splita i Mostara kao i predstavnici hrvatskih poduzeća Končar energetski transformatori d.o.o. i Novi Feromont d.o.o.

Seminar će se održati u prostorima poduzeća FEAL d.o.o. u Širokom Brijegu  07.06.2013 od 9.00 do 16.30 sati. Cijena seminara je 450 KM.  Broj učesnika je ograničen.

Za poduzeća iz sektora plastike i sektora metala u okviru projekta CREDO Hercegovina troškove seminara u visini od 40% snosi Regionalna razvojna agencija REDAH.

Više informacija o seminaru i LEAN konceptu možete pronaći na web stranici www.leanbih.com .

Ovo je jedinstvena prigoda za umrežavanje lokanih poduzeća kroz LEAN znanja i iskustva.

Prijavnicu preuzmite ovdje.