Uspješno okončano trodnevno stručno putovanje arhitekata uz podršku tvrtke Feal

Društvo arhitekata grada Osijeka uz podršku tvrtke Feal iz Širokog Brijega organiziralo je trodnevno stručno putovanje u Hercegovinu.

48 arhitekata imalo je priliku u periodu od 12.-14.listopada razmjenjivati razna iskustva, sudjelovati na iznimno konstruktivnim predavanjima, upoznati proizvodne kapacitete i tehnološke mogućnosti  tvrtke Feal kao i prirodne i kulturne znamenitosti Hercegovine.

Od mnogobrojnih predavanja,  zasigurno je zanimljivo istaknuti predavanja austrijskog predstavnika Fealovog projektnog ureda , gospodina Zorana Stevanovića koji se osvrnuo na specifičnosti i zahtjeve pojedinih projekata od kojih je izdvojio Main Tower u Frankfurtu(visina zgrade 300m, G faktor, radarska problematika, odabir sistema...),   zračna luka u Beču ( radarska problematika, G faktor i odabir rješenja, te Fealova rješenja po pitanju visoko zahtjevnih projekata u EU.

Nešto više o zahtjevima projektiranja novih građevinskih sistema, analizi i primjeni termičkih izračuna te o odgovoru tvrtke Feal na najnovije termičke zahtjeve prisutnima je pojasnio Marko Novak, dipl. ing.građ.

Pored stručnog segmenta predavanja, svi sudionici imali su priliku razgledati i proizvodno kapacitete tvrtke Fe-al  u Mostaru, projekte u okruženju koje je tvrtka Feal uspješno realizirala kao i  prirodne i kulturne znamenitosti Međugorja i Mostara uz neizostavno ugodno druženje uz gastronomske autohtone specijalitete.